Blog

Alles wat je wilde weten over een e-bike

We zien het tegenwoordig overal op straat en wordt bijna een begrip: een e-bike. We weten allemaal wat het is: een elektrische fiets. Dit maakt fietsen een stuk gemakkelijker en je hoeft zelf niet veel moeite te doen om vooruit te komen. Dit is een van de vele voordelen van een elektrische fiets. Daarbij zijn er nog veel meer voordelen en ook wat nadelen. Dit gaan we vandaag eens uitgebreid bespreken.

Voordeel 1

Een van de vele voordelen besproken we net al in het kort: de gemakkelijkheid. Je hebt uiteraard een accu op je elektrische fiets zitten wat het trappen veel gemakkelijker maakt. Je zou zelfs kunnen zeggen dat je zelf geen werk doet om vooruit te komen. De beweging van trappen maak je, maar je benen worden er niet moe door omdat de accu eigenlijk al het werk doet. Het enige waar je rekening mee met houden is dat je je accu goed oplaadt en dit ook regelmatig doet.

Voordeel 2

Je bent in beweging. Als je eenmaal je rijbewijs hebt gehaald is de verleiding om de auto te pakken groter als een fiets. Als je een e-bike hebt, zal je sneller voor de fiets kiezen omdat het niet veel werk kost tijdens het fietsen. Hierdoor ben en blijf je in beweging en dat is uiteraard gezond voor je. Je bent lekker buiten in de natuur, bezig met frisse lucht en dat is altijd goed voor je lichaam.

Voordeel 3

Als je elke dag de auto pakt, kost dat nou eenmaal geld. En dan hebben we het niet alleen over wegenbelasting, de verzekering en de benzine. Als je je auto naar de stad pakt, moet je je auto natuurlijk ook parkeren. We weten allemaal dat parkeerkosten, zeker in de stad, geen goedkoop grapje zijn. Met een elektrische fiets heb je hier helemaal geen last van. Je kan je fiets overal parkeren waar je wil. Het enige wat goed is om aan te schaffen is een goed slot. Een goed slot hoeft ook niet altijd goedkoop te zijn, maar het is wel fijn om te hebben. Zo weet je zeker dat je e-bike veilig geparkeerd staat en dat er niets mee kan gebeuren.

Dit zijn 3 van de meest besproken voordelen van het hebben van een e-bike. Daarbij is het wel even een investering, maar zeker een investering waar je geen spijt van zal krijgen als je houdt van buiten zijn.

Laat een antwoord achter