Blog

De oorsprong van het poloshirt

Nu het weer warmer is, zien we ze overal: de poloshirts. Je weet wel, een bovenkledingstuk voor mannen met korte mouwen. Ze lijken op T-shirts maar hebben de kraag zoals dat van een overhemd. Met een omgevouwen halslijn en soms met knoopjes. Maar waar dat kledingstuk nu precies vandaan komt en waarom? Dat is voor velen een raadsel. Daarom dacht ik, laat ik daar een verder induiken. Ik zie ze tegenwoordig immers iedere dag, maar waar ze nu vandaan komen, mag Joost weten. Dus ik bladerde de boeken door en speurde over het internet en vond allerlei beetjes aan informatie over het welbekende poloshirt.

Een stukje geschiedenis

Het poloshirt staat bekend als veel gedragen en geklede vrijetijdskleding. Tegenwoordig loopt Jan en alleman erin maar vroeger was het enkel bestemd voor de hogere klassen in de maatschappij. Het kledingstuk vindt zijn oorsprong in de jaren 20 door toedoen van de kledij die tijdens het spelen van tennis gedragen werd. Het kledingstuk werd namelijk ontworpen door de tenniskampioen René Lacoste (Ja zeker, die van het krokodillenlabel) omdat deze het te warm vond om in shirts met lange mouwen te tennissen, wat dus onderdeel was van de tenniskledij in die tijd. Het begon dus eigenlijk voor eigen gebruik en werd pas laten voor het grote publiek op de markt gebracht.

Verschillende modellen

Poloshirts zijn er tegenwoordig in heel veel verschillende modellen. Sommige shirts met lange mouwen worden ook als polo bestempeld. Maar in principe geldt deze term enkel voor de korte mouwen versies van deze shirts. De verschillende modellen hebben vaak te maken met bepaalde sporten. Zo worden poloshirts veel gezien in combinatie met tennis, hockey en dergelijke sporten. Maar je kan ze ook gewoon als alledaagse kleding dragen. Boven of in de broek, beide manieren zien er goed en gekleed uit.

En nu…

Al die verschillende shirts zijn op heel veel plekken verkrijgbaar. Tegenwoordig kan je bijna overal een poloshirt kopen. In de fysieke winkels maar ook online. Bijvoorbeeld op Gents.nl. Dit is een online webshop die zich specialiseert op klasse herenkleding. Gents.nl voorziet in klasse en snelheid. Bestellingen die je voor 12:00 plaatst, worden de volgende werkdag al bezorgt namelijk. Je kan op bijna iedere mogelijke online manier betalen, dus makkelijker kan online shoppen bijna niet. Daarnaast wordt je bestelling, met een bedrag boven de 50 euro, gratis en voor niets verzonden.

Weer wat geleerd over de polo. Een beetje geschiedenis, iets over het kledingstuk zelf en dan ook nog waar je het kan krijgen. Wat een dag!

Laat een antwoord achter