Blog

Goed beschermd op reis

Reizen is een van de allerleukste dingen die we kunnen ondernemen. We zien nieuwe plekken, maken veel herinneringen en doen nieuwe ervaringen op. Maar het is wel belangrijk dat we ons goed voorbereiden voordat we ver op reis gaan. Dit komt omdat er in landen buiten Europa andere ziektes kunnen voorkomen dan waar wij mee bekend zijn in Nederland. En juist daarom is het heel belangrijk dat je je hier goed op voorbereid. Begin met je goed in te lezen in de landen of gebieden waar je heen gaat. Om een beeld te krijgen van wat daar bedreigingen voor je gezondheid kunnen zijn. In veel gevallen is het handig, en soms zelfs verplicht, om een aantal vaccinaties te halen voordat je op reis gaat. 

 

Meningokokken vaccinatie

Ook dit moet je op tijd in de gaten hebben. Sommige van deze vaccinaties moet je namelijk een aantal weken voor je vertrek gehaald hebben. Omdat ze nog tijd nodig hebben om je lichaam eraan te laten wennen. Veel van deze vaccinaties helpen je beschermen tegen ziektes van bijvoorbeeld bacteriën. Zo helpt de meningokokken vaccinatie je beschermen tegen de bacterie de meningokok. Deze vaccinatie krijg je in je bovenarm. Vaak kan je zelf kiezen of je dat in je linker of in je rechterarm wilt. Omdat je naderhand wat spierpijn kan krijgen is het handig om het in je niet dominante arm te doen. Het is erg belangrijk dat je goed tegen de meningokokbacterie bent beschermd voordat je op reis gaat. Je eet in andere landen, vooral buiten Europa, vaak toch uit minder hygiënische keukens dan je gewend bent. Vooral in arme landen wordt hier een stuk minder opgelet. 

 

Goed voorbereiden

Het is belangrijk dat je je lichaam hiertegen beschermt en dat je voorkomt dat je een ziekte of bacterie oploopt terwijl je op reis bent. Dit is namelijk echt niet fijn en wil je liever ook niet hebben. Ziek zijn in een ander land kan namelijk een stuk lastiger zijn met je verzekering, maar ook ben je afhankelijk van de zorg in dat land. En deze zorg is vaak niet wat we gewend zijn in Nederland. Dit is namelijk echt niet fijn. Je kan in dat geval beter voorkomen dan genezen. En daarom is het heel handig als je van tevoren goed leest welke vaccinaties je nodig hebt en deze dus ook op tijd in te plannen zodat je goed bescherm op reis kan gaan naar de landen die je graag wil bezoeken. 

Laat een antwoord achter