vakantie
Blog

Met z’n allen op vakantie

Hoe vaak gebeurt het nu dat je met de hele familie op vakantie kunt? Bij de meeste gezinnen komt dat niet vaak voor. Als het eenmaal zo ver is, komt alles stress van het regelen van een geschikte verblijfplaats tot vliegtuigstoelen en koffers inpakken.  Dit en nog veel meer kan je vakantie verpesten nog voor het begonnen is. Hoe meer mensen er meegaan, hoe meer gedoe er ontstaat bij het regelen van alle genoemde dingen. Het is en blijft echter een vakantie en die wil je  zo rustig mogelijk kunnen doorbrengen. In deze blog kan je daarom lezen hoe je de standaard vakantievoorbereidingen zonder struggles kunt laten verlopen.

Een geschikte slaapplek

De accommodatie waar je in zal verblijven heeft uiteraard een beetje met de bestemming te maken. Hoewel een hotel erg fijn is vanwege de service is het met veel mensen vaak wel een beetje een duur gebeuren. Je moet dan namelijk twee of meer kamers boeken.  Met een klein gezin van vier mensen is dat niet meteen een probleem, maar als het om meer mensen gaat wel. Voor grotere gezinnen en groepen familie is het huren van een appartement of een villa een veel betere optie. Je kunt dan met zijn allen genieten van een grotere ruimte zonder dat je je blauw betaalt aan kamers. Het nadeel (wat overigens ook een voordeel kan zijn) is dat je zelf moet koken. Je kan natuurlijk ook gewoon lekker uiteten gaan.

Koffers inpakken

Als je met veel mensen gaat reizen is het verstandig om op een slimme manier alle koffers in te pakken. Nu hoeft het Hugo Boss shirt van je man niet per se in jouw koffer, maar gezamenlijke dingen wel. Zo zou je zonnebrandcrème en dergelijke spullen kunnen verdelen over de koffers. Iedereen krijgt zo een koffer gevuld met zijn of haar eigen spullen en een aantal gemeenschappelijke dingen. Door dit te doen kun je overvolle koffers en dus overgewicht voorkomen.

Stoelen in het vliegtuig

Ook de stoelen in het vliegtuig zijn vaak een gedoe. De een wilt liever bij het gangpad zitten en de ander bij het raam. Als je ook nog eens met meerdere bent krijg je misschien zelfs gedoe met  wie er naast elkaar zullen zitten. Probeer daarom (als  het mogelijk is) de stoelen van tevoren te regelen. Niet bij elke vlucht kan dit. Mocht het niet mogelijk zijn denk dan voor het boarden even na over hoe jullie zullen gaan zitten.

Laat een antwoord achter