Blog

Ode aan de polo!

Makkelijk

Ik merk dat mannen het vaak lastig vinden om kleding te kopen die op vele manieren gematcht kan worden. Zonde, want op die manier kan je met minder kledingstukken meer leuke combinaties maken! Het is daarom ideaal om als man zijnde flink wat stukken in de collectie te hebben die simpel en dus veelzijdig zijn. Een voorbeeld van zo een kledingstuk is een polo shirt. Polo’s verdienen simpelweg een ode wat betreft hun veelzijdigheid. Wist je dat polo’s trouwens al best oud zijn? Deze werden zo een eeuw geleden voor het eerst ontworpen om in te tennissen. Ze hadden toen nog lange mouwen, maar dit was weinig comfortabel in de warme Amerikaanse zomers. Iets luchtigers sport natuurlijk een stuk lekkerder. Daarom zijn de mouwtjes eraf gehaald en werd dit een korte mouwenshirt. Naarmate de 20e eeuw vorderde werd de polo ook steeds meer als normaal kledingstuk gedragen, en minder in de sport.

Tips

Maar goed, genoeg informatie over de geschiedenis van de polo: de echte vraag is natuurlijk hoe je deze zo goed mogelijk combineert en daarmee het maximale uit je shirt kan halen. Daar heb ik een aantal tips voor opgeschreven:

  • Polo’s kunnen prima op een korte broek. Als je deze in een neutrale kleur aanschaft (dus geen wilde patronen of streepjes) zal hij bij bijna elke korte broek matchen. Slippertjes eronder en zonnebril mee, en je bent klaar voor een zomers warme dag;
  • Polo’s mogen ook naar werk. Ze vallen over het algemeen onder de categorie casual chique, waardoor ze op veel werkvloeren prima door de beugel kunnen. Combineer je polo met een spijkerbroek, of een nette pantalon. Pas de schoenen aan op de broek die je hierbij gekozen hebt.
  • Een iets nettere aangelegenheid maar te warm voor een overhemd? Een polo kan prima onder een net jasje. Zo heb je wel het genot van korte mouwen (lekker luchtig!) én zie je er alsnog goed gekleed uit. Zorg wel dat de kleuren goed samengaan. Het is dus slimmer om een polo in een simpele, effen kleur te kopen. Een witte of grijze versie is veilig en kan met vele soorten gecombineerd worden.

Wassen

En niet geheel onbelangrijk: om zo lang mogelijk lol te hebben van je polo is het belangrijk deze voorzichtig te wassen! Was hem niet te heet, houd hem buiten de droger en kijk uit met het mengen van kleurtjes binnen dezelfde was. Het is natuurlijk zonde als je elke paar weken een nieuwe moet kopen. Succes met combineren!

Laat een antwoord achter