stedentrip Valencia
Blog

Mijn spectaculaire verblijf in Valencia

Zoals je weet ben ik gek op reizen. Zodra mijn portemonnee het toelaat, ben ik alweer een nieuwe vakantie of stedentrip aan het boeken. Ken je van die wereldkaarten waarop je de landen kan open krassen als je er geweest bent? Ik heb er eentje vol trots in mijn woonkamer hangen. Mijn wens is om zo veel mogelijk verschillende landen en plaatsen te bezoeken. Dankzij die krasbare wereldkaart houd ik eenvoudig bij waar ik al geweest ben en wat er nog te ontdekken valt. Tot mijn verbazing had ik nog nooit in Spanje vakantie gevierd. De rest van Europa heb ik zowat al gehad, maar Spanje dus niet. Daar moest verandering in komen, vond ik! Omdat mijn budget door vorige vakanties wat kleiner was, heb ik destijds een stedentrip Valencia geboekt. Vandaag vertel ik je alles over mijn spectaculaire verblijf in die prachtige Spaanse stad.

Een dag ontspannen in de Jardines del Turia

Aangezien een stedentrip niet van lange duur is, zijn wij mensen geneigd het optimale te doen in een kort tijdsbestek. Daar had ik deze keer geen zin in. Ik wilde tijdens mijn stedentrip Valencia echt genieten. Mijn hoop was om de stad als een echte local te ontdekken voor een paar dagen. Als je een beetje bekend bent met Valencia, dan heb je vast wel eens gehoord van de Jardines del Turia. Letterlijk vertaald staat het voor ‘de tuinen van Turijn’. Niet alleen heeft het park een opmerkelijke oorsprong, het is tevens de perfecte plek om te ontspannen. Ondanks dat je midden in de stad bent, ervaar je echt de wonderschone natuur van het park. Tijdens mijn stedentrip Valencia heb ik praktisch een hele dag gespendeerd in de tuinen van Turijn. In de schaduw van een lange boom heb ik heerlijk mensen zitten kijken, een beetje gelezen in mijn boek en kwam ik echt tot rust. Hierdoor was mijn figuurlijke batterij helemaal opgeladen voor de volgende dag!

Sprakeloos de bezienswaardigheden langs

Wat ik zo bijzonder vind aan Valencia, is dat er net als in Nederland veel fietsers zijn. Je voelt je daardoor gelijk thuis in de Spaanse stad. Ik besloot al gauw een fiets te huren om alle bouwkundige hoogstandjes van de stad te bewonderen. Zo stond ik sprakeloos aan Plaza Ayuntamiento te kijken naar het Ayuntamiento en het Palacio de Correos y Telégrafos. Op aanraden van een local ben ik vervolgens doorgefietst naar La Lonja. Dit is een indrukwekkend gebouw waar vroeger de iconische zijdebeurs plaatsvond. In de architectuur van het gebouw kun je de diverse invloeden zien waaraan de stad door de eeuwen heen onderhevig was. Zeker een aanrader als je ooit in Valencia bent!

Als een echte local in Valencia

Doordat ik een fiets tot mijn beschikking had, heb ik de stad echt als een local kunnen ontdekken. Bovendien scheelde het ook dat ik tijdens het boeken van mijn stedentrip Valencia bij Bebsy eenvoudig een geschikte accommodatie kon selecteren. Ik zat middenin de stad! Hierdoor kon ik elk moment doen wat ik wilde. Zo ziet de stad er ‘s avonds heel anders uit dan overdag. Wil je ook zo’n perfecte accommodatie? Klik dan op de link en boek ook jouw onvergetelijke stedentrip Valencia bij Bebsy.

Inmiddels heb ik Spanje voor de helft gekrast (één stedentrip is natuurlijk nog niet gelijk aan een vakantie in het hele land). Waar zal ik de volgende keer naartoe gaan? Wat wordt mijn volgende favoriete reis? Volg mijn blog en ontdek het zelf!

Laat een antwoord achter