Blog

Wat iedere reiziger op het lijstje moet hebben staan

In de afgelopen jaren is reizen steeds populairder geworden. Niet gek, gezien de wereld zowel kleiner als groter is geworden door toedoen van makkelijke transportatie en nieuws. We weten wat waar gebeurt en wanneer en als we willen, zijn we er zo. Iedereen reist natuurlijk voor zijn of haar eigen redenen. De één neemt genoegen met één keer per jaar om aan de alledaagse sleur en werkdruk te ontsnappen. En de ander heeft er een levensstijl van gemaakt en gebruikt zijn of haar huis enkel als wisselplek voor de inhoud van de koffer of reistas. Toch zijn er een aantal bucketlist dingen die iedere reiziger gedaan moet hebben. Al is het maar om er na de vakantie over te kunnen opscheppen bij het kopieerapparaat als je weer aan je slappe bakkie pleur zit.

Diep in de zee

De onderwaterwereld is niet ieders grootste interesse maar het is toch iets voor op het lijstje. Door te duiken, ga je net een stapje verder dan snorkelen en duik je (snap je ‘m) meer in die wereld. Want geloof me, de oceaan is een hele wereld op zich. Wanneer je dieper kan gaan en langer, door middel van een zuurstoftank, onder kan blijven, heb je het gevoel dat je meer afgesloten bent van de wereld op het land. Je hoort bijna niets meer en om je heen is enkel blauw en vissen in de prachtigste kleuren. Misschien wil je na die duikpartij wel ineens een brevet halen?

Bungee jumpen

Ook dit item op de lijst is niet voor iedereen. Maar het is een ‘once in a lifetime’ ervaring. Bungee jumpen is misschien nog wel intenser dan skydiven omdat je keer op keer valt. Een dingetje voor de échte ‘diehards’ onder ons. Laat een actioncam op je helm monteren en neem de hele ervaring op. Dan geloven die collega’s bij het koffiezetapparaat dat je het écht gedaan hebt.

Kamperen op de camping of het bos

Het laatste item op deze lijst is wat minder heftig. Het is ook het enige item die geen specifieke activiteit is maar een hele manier van vakantie vieren. Kamperen staat vaak in een negatief daglicht door het feit dat het vaak geen compleet luxueuze vakantie is. Maar kamperen heeft zo zijn eigen charme. Gezellig met z’n allen rond een kampvuur, griezelverhalen vertellen in de tent en ga zo maar door.

Nu weet je over activiteiten die je in je leven gedaan moet hebben op vakantie. Veel succes en vooral veel plezier!

Laat een antwoord achter